nasza oferta

milka
czekolady, polewy, nadzienia

milk
surowce płynne


produkty sproszkowane

butter
tłuszcze mleczne

produkty sproszkowane

2
Mleko pełne w proszku jest wyprodukowane ze znormalizowanego mleka pełnego pasteryzowanego, poddanego procesowi zagęszczania a następnie suszone metodą rozpyłową. Jest to produkt, jednolity, sypki o barwie białej do lekko kremowej o charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego smaku i zapachu. Zawiera minimum 26% tłuszczu mlecznego oraz maksymalnie 4% wody.

Mleko w proszku i pochodne:

Serwatka w proszku:

surowce płynne

4
Tekst w przygotowaniu

Oferujemy także surowce w płynie:

tłuszcze mleczne

butter
MASŁO to tłuszcz jadalny w postaci zestalonej, otrzymany ze śmietany z mleka krowiego poddanej procesowi zmaślania. Masło jest doskonałym źródłem węglowodanów, białka, soli mineralnych oraz witamin A, D, E, F, K rozpuszczalnych w tłuszczach a także odgrywa ważną rolę w żywieniu poprzez dostarczanie organizmowi energii.

Tłuszcze mleczne:

czekolady, polewy, nadzienia

5
Kakao niskotłuszczowe – proszek kakaowy o zawartosci tluszczu kakaowego 10%, otrzymywany w procesie mielenia kuchu kakaowego uzyskanego przy tłoczeniu niealkalizowanej miazgi kakaowej. Przeznaczony jest do produkcji polew kakaowych, mas czekoladopodobnych, wyrobów cukierniczych, ciast, kremów. Stanowi on składnik wielu produktów spożywczych.

Produkty czekoladowe, które posiadamy w ofercie: